Se dă startul la Atelierul de Arte Contemporane SZFÉRA

august 14, 2021 - ianuarie 15, 2022
11:00 - 22:00
str. Horea 23, Targul Mures

Asociația Vox Novum revine în perioada 14-15 august cu Atelierul de Arte  Contemporane SZFÉRA.

Misiunea SZFÉRA este de a oferi întotdeauna un spațiu artelor contemporane, atrăgând  atenția asupra importanței patrimoniului cultural construit al orașului și a protejării mediului  înconjurător, totodată oferind artiștilor locali din domeniul artelor vizuale și al artei interpretative, o  perspectivă profesională și oportunități de formare continuă, atât teoretice, cât și practice.

Prin urmare, alegerea locației nu este o coincidență. Ca și în anii precedenți locul de  desfășurare va fi fosta școală nr. 4 (strada Horea nr. 23), o clădire specială destinată în trecut școlii evreiești, și curtea acesteia. Concomintent vor avea loc evenimente și în sinagoga Status Quo Ante,  pe strada George Enescu și în BackStage Pub.

Înainte de SZFÉRA, organizatorii au anunțat competiția de creație de film 42h CineMaraton, concurs  destinat echipelor care savurează provocarea și aventura de a realiza un scurtmetraj în 42 de ore. În  urma competiției, care va avea loc între 12 și 14 august, juriul format din specialiști va premia filmele câștigătoare și acestea vor fi prezentate în cadrul Atelierului de Arte Contemporane  SZFÉRA pe 15 august 2021. Înscrierile sunt acum deschise, pentru mai multe informații despre  competiție și înscrieri, vă rugăm să vizitați www.42hcinemaraton.ro.

Cele două zile ale SZFÉRA vor include ateliere, expoziții, tur ghidat în sinagogă, după amiază de lectură cu autorii Látó, plimbare istorică ghidată în jurul locației SZFÉRA, bineînțeles un vor lipsi concertele de seară și petrecerea SZFÉRA numită Beats Of Spheres. GenMaica, D.A.S.  Trio din Ungaria și sZempöl sunt câteva din trupele care vor concerta la SZFÉRA.

  • Organizer Name: Asociația Vox Novum
After Work Sessions @ Zazen