Centrul Clujului (re)devine verde

Asociația Daisler transformă centrul gri al municipiului Cluj-Napoca într-o oază de verdeață. Aducem un strop de culoare și parfum în cele mai frumoase zone istorice ale orașului și le transformăm astfel încât să se alinieze zonelor tipice pe care le regăsim în orașele din Vest.

Anul acesta ne îndreptăm atenția spre zona străzii Andrei Șaguna, cea căreia noi îi spunem Mica Veneție – o zonă încântătoare, cu un potențial extraordinar. Suntem convinși că sute de ghivece cu flori vor reuși să o transforme instantaneu. Așa că ne-am gândit să le oferim anul acesta, în luna august, în cadrul proiectului Centrul Verde.

1.000 de jardiniere cu plante de sezon așteaptă să fie donate celor care muncesc sau locuiesc aici, tocmai pentru ca împreună să redăm farmecul străzii Andrei Șaguna – un farmec care nouă ni se pare că provine din orice oraș din centrul și vestul Europei. Practic, încercăm să o cosmetizăm, pentru ca locuitorii orașului și turiștii să vadă zona cu alți ochi, spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler.

Cei care locuiesc în zonă și vor să scrie alături de noi povestea străzii Andrei Șaguna trebuie doar să completeze acest formular. Prima livrare va avea loc săptămâna viitoare, în perioada 16-22 august. Anul trecut Centrul Verde a înfrumusețat străzile din zona Pieței Muzeului și a reușit să pună în valoare clădiri care ascund în spatele zidurilor groase o istorie de sute de ani.

Sursa aici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

NOUTATI

EVENIMENTE

06 nov. 2022
Spectacole

Zorba

noiembrie 6, 2022 @ 18:30 , more
Opera Națională Română, Piața Ștefan cel Mare 2-4, Cluj-Napoca 400081
04 nov. 2022
Hunedoara, Spectacole

Valsurile Mele – Tudor Gheorghe

noiembrie 4, 2022 @ 19:00 , more
Teatrul de Arta, Deva, Str. 1 Decembrie, nr. 15